Toekomstbestendig HRM? Duurzaam inzetbaar personeel? Employee Experience Management (EXM) is DE sleutel.

Uit recente internationale onderzoeken  van Gallup en van Deloitte, blijkt dat het managen van de beleving van werknemers DE sleutel is tot:,

Lagere verzuimcijfers

Afname van personeelsuitstroom

Aantrekken en behouden van toptalent

Verbeterde arbeidsprestaties

Groei en bloei van uw organisatie

Hogere klanttevredenheid en klantloyaliteit

Succesvolle organisaties als Apple, Google, LinkedIn en Uber, stelden niet voor niets Employee Experience Management  (EXM) centraal in hun personeelsbeleid. Daarmee werken zij gericht aan de duurzame inzetbaarheid van hun personeel. 

BrainSmart Academy juicht deze belangrijke ontwikkeling  toe.

Wij bieden 8 masterclasses rond het thema Employee Experience Management. In elke masterclass richt u zich op de duurzame inzetbaarheid van uw personeel.

Wilt u  graag eerst weten wat Employee Experience Management kan betekenen voor uw organisatie?  

U schrijft zich hier in voor de kosteloze kennis-sessie “Employee Experience Management”

EXM Masterclasses: voor duurzamere inzetbaarheid van uw personeel

Masterclass Employee Engagement

Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers zich actief en positief betrokken voelen bij jouw organisatie? Betrokken medewerkers werken proactiever en intrinsiek  gemotiveerd aan organisatiedoelstellingen.  In deze masterclass stippelen we de route uit naar een hoge medewerkerbetrokkenheid. Daarbij staat het creëren van een positieve employee experience centraal. 

Masterclass Vitaliteit en werkgeluk

Gezonde werknemers, gezond bedrijf! Blije fitte werknemers en een positieve bedrijfscultuur liggen onder handbereik zodra het HR beleid aansluit op de 6 neurologische kernbehoeften van alle werknemers. Hoeveel levert het jouw organisatie op als elke werknemer zich fit, blij en gezond voelt? 

Masterclass Personeelsbehoud

Op de huidige krappe arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om aan geschikt personeel te komen.  Des te belangrijker is het om het huidig talent in de organisatie te koesteren en langdurig te binden.   In de masterclass personeelsbehoud krijg je handvatten aangereikt om de loyaliteit van medewerkers  te vergroten en de uitstroom van talentvol personeel te stoppen.

Masterclass Verzuimreductie

Breng een halt toe aan psychisch ziekteverzuim en "quiet quitting". In de masterclass verzuimreductie leer je de voorbodes van zichtbaar en onzichtbaar psychisch verzuim vroeg te herkennen. Je leert tevens hoe je tijdig en adequaat kunt interveniëren, met behoud van een duurzame en positieve werkrelatie.

De kracht van Neurodiversiteit

Hoe benut je in jouw organisatie de talenten van werknemers met een niet gemiddelde breinwerking, zoals ADHD en hoogfunctionerend autisme ?
In deze masterclass leer je 4 neurologische profielen te herkennen. Je ontdekt wanneer elk profiel optimaal bij kan dragen aan het succes van jouw organisatie.

Happy Healthy Seniors

Hoe blijven de oudere medewerkers in jouw organisatie fit, gezond en energiek?
Hoe voorkom je langdurige uitval door fysieke of mentale klachten?
In de masterclass Happy Healthy Seniors duiken we in het ouderwordende brein en veranderende behoeftes van de 55+ werknemers in je organisatie.

Masterclass Diversiteit & Inclusie

Mag iedereen er zijn in jouw organisatie? Kan elke werknemer floreren en voelt iedereen zich veilig, gezien en gehoord? In de masterclass "diversiteit & Inclusie" maak je kennis met de fundamenten van een inclusieve veilige organisatie.

The Future of Work - Gen Z

Is jouw organisatie voorbereid op de andere werkhouding en denkwijze van generatie Z? In de masterclass "The Future of Work" leer je de talenten en behoeftes kennen van de generatie die is geboren tussen 1995 en 2010. Hoe trek je talent uit generatie Z aan en hoe voorkom je dat ze te snel weer vertrekken?

Wat is Employee Experience Management? ​

  • Employee experience management (EXM) is een steeds belangrijker onderdeel van modern HR-management. 
  • Met EXM creëert u een positieve, boeiende en inspirerende werkomgeving voor werknemers.
  • Het doel van EXM is om werknemers een ervaring te bieden die hen motiveert en inspireert om hun beste werk te doen.
  • EXM is een complexe en uitdagende taak. Het vereist dat werkgevers de behoeften, doelen en motivaties van hun werknemers begrijpen en een omgeving creëren die aan die behoeften voldoet. 
  • Door de tijd te nemen om een effectieve EXM-strategie te implementeren, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat hun werknemers gemotiveerd, betrokken en productief zijn. 
  • Dit draagt bij aan een betere werkomgeving, een hoger moreel en een betere binding van werknemers. 

EXM Strategy Roadmap

Advies en begeleiding

Bent u geïnteresseerd in een gesprek over wat Employee Experience Management voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op. Onze HR experts adviseren en begeleiden u graag bij het centraal stellen van de werknemersbeleving in uw personeelsbeleid.