Over BrainSmart Academy

Over

BrainSmart Academy is een organisatieadvies- en trainingsbureau, gespecialiseerd in toegepaste gedrags- en neurowetenschap voor leiders en professionals in de profit- en non-profit sector. 

Wij helpen organisaties om beleid, strategie en leiderschap beter aan te laten sluiten op fundamentele menselijke behoeften en op menselijke leer-, verander- en besluitvormingsprocessen. 

Door deze aansluiting worden arbeidsprestaties en bedrijfsresultaten sterk verbeterd.

Er ontstaat een positieve inspirerende organisatiecultuur die leidt tot lage verzuim- en uitstroomcijfers en een zeer hoge medewerkerbetrokkenheid.  

Ontmoet het BrainSmart Academy Team

Anneke van der Kuip

Spreker, managementconsultant, senior trainer, executive coach
Toegepaste neurowetenschap |  Gedragsverandering  |  Employee Experience  |  Changemanagement
Anneke is oprichter en eigenaar van BrainSmart Academy. Zij maakt toegepaste neurowetenschap toegankelijk voor het bedrijfsleven, via trainingen en keynotes. Anneke heeft haar sporen verdiend in het bedrijfsleven, als interim manager, consultant en trainer, aan de voorkant van grote organisaties. Sinds 2006 werkte Anneke zelfstandig als executive coach, leiderschapstrainer en opleider van coaches en trainers. In 2022  richt zij BrainSmart Academy op, teneinde zich volledig toe te leggen op haar missie: het overbrengen van inzichten uit de toegepaste neurowetenschap aan leiders en HR professionals, voor het oplossen van actuele organisatieproblemen. Anneke is in staat “taaie” neuro- en gedragswetenschappelijke kost licht verteerbaar over te brengen. Zij schrikt er niet voor terug haar publiek stevige (lach)spiegels voor te houden en als een “liefdevolle olifant in de porseleinkast” ineffectief gedrag aan de kaak te stellen. Een sessie met Anneke leidt steevast tot toegenomen menskennis, persoonlijke ontwikkeling en werkplezier.

Nicole Doornbos

HR adviseur, Executive coach, Changemanager, MT coach
Organizational Behavior  |  HRM specialist  |  De lerende organisatie  |  Ownership & Mastership
Als bedrijfskundige en gedragsdeskundige heeft Nicole brede ervaring opgedaan in diverse bestuurlijke functies, als HR manager en als begeleider van overname- en veranderingsprocessen. Door deze brede ervaring weet Nicole feilloos de vinger op de zere plek te leggen in organisaties. Zij gaat hiermee vervolgens op vragende en nuchtere wijze aan de slag, waarbij ze eigenaarschap laat daar waar het hoort. Nicole is deskundig, betrokken en betrouwbaar. Evenwichtig, nieuwsgierig en analytisch. Nicole ondersteunt MT’s en HR graag bij de transitie naar een lerende organisatie, waarin elk persoon in staat gesteld wordt zijn/haar volle potentieel te benutten.
IMG-20230220-WA0002

Stephanie van der Stap

Psycholoog, consultant, executive coach, trainer
Gezondheidswetenschappen |  Cognitieve gedragspsychologie  |  Employee Experience  | Personal Leadership  
Stephanie is onze expert in gedragspsychologie en gezondheidswetenschap. Zij leert organisaties hoe zij werknemers mentaal weerbaar en stressbestendig kunnen maken en hoe er meer werkgeluk gecreëerd kan worden. Vanuit haar 16 jaar ervaring als psycholoog in de gezondheidszorg weet Stephanie als geen ander wat mensen belemmert of juist stimuleert in hun functioneren en ontwikkeling. Zij is daarom een uitstekende sparringpartner voor HR managers en CEO’s die graag méér uit hun personeel willen halen. Naast het geven van advies, verzorgt Stephanie ook trainings- en coachingstrajecten op gebied van stressmanagement, vitaliteit en werkgeluk. Daarbij staat persoonlijk leiderschap centraal: beter richting leren geven aan je eigen werkzame leven, vanuit zelfreflectie en zelfsturing. Stephanie straalt rust en warmte uit, brengt licht en lucht in complexe situaties en mixt moeiteloos haar grote vakkennis met levenswijsheid.

Petra Zijderveld

Senior trainer, opleider, coach, mediator
Neuro Linguïstic Programming  |  Systemisch werk |  Neuroleadership
Petra is onze “Guru” op gebied van systemisch werk. Zij is auteur van het boek “werken in het veld” en is Internationaal gecertificeerd trainer in Neuro Linguistic Programming. Vanuit haar bedrijfskundige achtergrond met een specialisatie in Personeel& Arbeid, was zij lange tijd werkzaam als HR manager en interim manager. In 2012 gooide zij het roer om en legde zich volledig toe op NLP,  systemisch werk en arbeidsreïntegratie, om daarmee zowel individuele mensen als bedrijven te versterken. Petra snapt precies hoe mensen in groepen zich tot elkaar verhouden, zowel in de bovenstroom als in de onderstroom, en het effect van deze dynamiek op bedrijfsresultaten. Petra is een rasechte verbinder, heeft een praktische nuchtere kijk op zaken, brengt complexiteit terug naar eenvoud en neemt altijd een grote bak humor met zich mee.

Ellen Stokman

Researcher, consultant
Kwalitatief onderzoek | Employee Experience | Employee Engagement 
Ellen is onze onderzoeksexpert op gebied van Employee Experience, Employee Engagement en Employee Journeys. Ellen heeft een passie voor kwalitatief onderzoek. Via medewerkersonderzoek helpt zij organisaties meer betrokkenheid en loyaliteit te creëren. Met inspirerende vragen speurt zij naar “X-data”: de eXperience (beleving) van werknemers. Ook brengt zij aanwezige “elephants in the room” in kaart: belangrijke emoties, drijfveren, behoeftes, verhalen en verlangens die van invloed zijn op het succes of falen van je organisatie. Ellen helpt je daarnaast met de juiste duiding van data en adviseert welke ontwikkeling in je organisatie wenselijk is. Na een onderzoek van Ellen kijk je met een bredere blik naar je eigen team, bedrijf of organisatie en vallen veel puzzelstukjes op hun plaats.  Ellen is een excellente luisteraar, geeft ruimte en aandacht, heeft een warme integere persoonlijkheid en werkt zeer nauwgezet.

Marion Hoffstaetter

Interim manager, trainer, consultant, teamcoach
Deep Democracy | Democratic Leadership  |  Conflictresolutie
Marion is jouw go-to person als er “gedoe” of een stagnatie is in een team of organisatie. Spelen er langdurige conflicten? Broeit er al een tijd iets in de “onderstroom” van je team? Marion maakt -net als Ellen- “Elephants in the room” zichtbaar en maakt bespreekbaar wat altijd onbespreekbaar leek. Zij maakt gebruik van De Lewis methode van “Deep Democracy”. Daarbij staat inclusie, rücksichtlose eerlijkheid en respect voor alle wijsheid en diversiteit in de groep centraal. Naast oog voor mensen heeft Marion vanuit haar bedrijfskundige achtergrond en Lean ervaring ook een scherp oog voor de proceskant van organisatieontwikkeling. Marion is gepassioneerd en daadkrachtig van aard en boekt in korte tijd steevast grote resultaten. Zij woont met haar man in hun een landhuis in Spanje, maar is geregeld in Nederland te vinden om jou als klant met raad en daad terzijde te staan, tijdens én na opdrachten. 

Nkala

Weesfantje, inspirator, lichtend voorbeeld
Natuurlijk leiderschap |  | Sociale Intelligentie |  Authenticiteit  |  Kracht

Als team zijn wij peetouders van wees-olifantje Nkala in Zkala, Zambia.  Nkala is een sociaal, speels, leergierig en onderzoekend type, net als wij. Hij is ons lichtend voorbeeld.

Je hebt de olifant al voorbij zien komen in de visuals op deze website.   Olifanten staan voor ons symbool voor de 5 waardevolle fundamenten van BrainSmart Academy, die wij graag overbrengen op onze klanten:

– Sociale intelligentie & Gemeenschapszin

– Authentiek en Inspirerend Leiderschap

– Wijsheid &  Leergierigheid

– Kracht & Stabiliteit 

– Vitaliteit & Werkgeluk

Net als olifanten zijn mensen groepsdieren. Het ontzagwekkende brein van mensen lijkt verbazingwekkend veel op dat van een olifant (en andere sociale zoogdieren). Van die biologische vergelijking kunnen we veel leren over ons huidig gedrag, óók (vooral) op de werkvloer.

U zult merken dat Nkala af en toe voorbij komt in onze trainingen en keynotes 😉

Wil je ons graag beter leren kennen? We staan open voor een kennismakingsgesprek. Bel ons op 085-0607921, of stuur een E-mail naar info@brainsmartacademy.nl