Training Employee Experience Management

EXM: de toekomst van HRM

Van HRM naar EXM: zie personeel als fundament van je organisatie, in plaats van als “hulpbron”

Wij vinden het een goede ontwikkeling dat klassiek HRM  plaats aan het maken is voor EXM: Employee Experience Management. Daarin staat de wijze waarop medewerkers een organisatie beleven centraal in het personeelsbeleid. Is de beleving positief? Dan voelen medewerkers zich intrinsiek gemotiveerd, betrokken en loyaal. Zij dragen proactief bij aan verandering en organisatiedoelstellingen en zijn onderdeel van een positieve en klantgerichte bedrijfscultuur.  

Bedrijven als Apple, Google, LinkedIn en Über hebben EXM al centraal gezet in hun personeelsbeleid, met positieve bedrijfsresultaten tot gevolg

Wil jij meer weten over EXM? Neem contact met ons op voor een in-company maatwerk advies- of trainingstraject voor jouw HR afdeling of het Management Team. 

Wat is Employee Experience Management (EXM)?

Employee experience management (EXM) is gebaseerd op het uitgangspunt dat de menselijke kant van werknemers waarde toevoegt aan het werk en het fundament vormt van de organisatie.

Het bevorderen van een veilige, gezonde en stimulerende mensgerichte omgeving is de sleutel tot zowel  een betere werkbeleving als  het maximaliseren van de bedrijfsresultaten.

Door mensen in staat te stellen zich op hun werk veilig, in verbinding, erkend en gesteund te voelen, krijgen ze de zekerheid dat hun menselijkheid op de eerste plaats komt. 

Dit geeft werknemers de intrinsieke motivatie die ze nodig hebben om uit eigen beweging optimaal bij  dragen aan hun werk, de bedrijfscultuur en de organisatie als geheel. 

Dit kun je verwachten van het Employee Experience Trainingsprogramma

Nieuwsgierig?

Wil jij weten wat een training in Employee Experience Management kan betekenen voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend en kosteloos een oriënterend gesprek aan

Welk antwoord geven werknemers op deze belevingsvragen?

Beleving van de waarde van de organisatie:

Ben ik trots op mijn werkgever? Vertel ik graag waar ik werk en waarom?

Beleving van eigen waarde in de organisatie:

Heb ik het gevoel van toegevoegde waarde te zijn in deze organisatie? Wordt dit duidelijk erkend?

Beleving van de directe werkomgeving:

Is er een goede samenwerking met collega's en hebben we het fijn samen?

Beleving van de waarde van de leidinggevende:

Steunt en inspireert mijn leidinggevende mij voldoende wanneer ík dat nodig heb?

Beleving van de organisatiecultuur

Voelt de organisatiecultuur veilig, inclusief en inspirerend?

Beleving van balans tussen grip en uitdaging:

Ervaar ik een goede balans tussen doen wat ik goed kan en nieuwe uitdagingen?

Training

Wil je meer weten over EXM? Neem contact met ons op voor een maatwerk in-company training, geheel afgestemd op jouw vraagstukken en leerwensen.

Advies

Overweeg jij EXM een grotere rol te geven in jouw personeelsbeleid?
Onze HR en HXM experts denken graag met je mee.

Begeleiding

Is jouw HR afdeling klaar voor implementatie van EXM? Onze ervaren HR-experts begeleiden je met kennis en kunde bij dit traject.

Heb je een vraag over Employee Experience Management? Of wil je met ons sparren over een vraagstuk op gebied van duurzame inzetbaarheid van personeel? Bel ons of stuur een E-mail naar info@brainsmartacademy.nl